Kinesiska muren - årets pepparkakshus!

söndag 7 december 2014

Med lite stöttning från mig kunde vi till slut färdigställa The great Wall i pepparkaka! Sonen och jag. Många delar blev det, några brändes... Och STORT blev det! Men roligt var det. 
Först klippte vi en modell i papper, pappersmatkassar funkar fint. Sedan skar vi ut alla delar i pepparkaksdeg och gräddade. 
Smält socker som klister för att sammanfoga delarna. 
Och kristyr som garnering.
Kristyr: 4dl florsocker, 1 äggvita, några droppar ättikssprit. Gör en strut av smörpapper att spritsa med.













2 kommentarer:

  1. hej va fint! det där med köpedeg till bakdeg...vi fick nog tag på den mest smöriga som ville fastna i bakbordet hela tiden, men till slut, tada! ett hus, skevt och vindt men göta petter va vi blev nöjda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Erat dagsverke blev ju super! Tips, kavla direkt på bakplåtspappret😉

      Radera

 

Emma von Brömssen © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger